klpost

Presiden PKR akan bertanding pada PRU 13 – Dun Penanti atau di Seberang Jaya atau di Permatang Pasir

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Wan Azizah hari ini secara rasminya telah mengesahkan beliau akan bertanding pada PRU 13.  Persoalannya adakah Wan Azizah akan bertanding di Dun Penanti atau di Seberang Jaya atau di Permatang Pasir? Wan Azizah adalah pengundi di Dun Permatang Pasir. Adakah PAS akan beri laluan kepada Wan Azizah di Permatang Pasir dan Keadilan akan beri laluan kepada calon PAS di Dun Sg Acheh?

Khabar angin juga kuat mengatakan Wan Azizah akan bertanding di Dun Seberang Jaya, satu-satunya Dun dalam Parlimen Permatang Pauh yang masih gagal ditawan oleh Keadilan adalah Dun Seberang Jaya. Mengapa Keadilan masih belum berjaya tawan Dun Seberang Jaya? Di manakah kekuatan umno di Dun Seberang Jaya?

Kemungkinan besar juga Wan Azizah akan bertanding di Dun Penanti, jika Wan Azizah bertanding di Dun Penanti, TKM 1 P.Pinang Mansor Othman akan bertanding di mana pula? Khabar angin juga kuat mengatakan Mansor Othman akan bertanding di Parlimen Bayan Baru.

Keadilan Daily melaporkan Presiden KEADILAN, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail mengesahkan akan bertanding kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU 13).

“Saya boleh bertanding DUN. Itu paling sesuai,” katanya sambil tersenyum, menjawab soalan pemberita pada sidang media di Ibu Pejabat KEADILAN, di sini hari ini.

Ketika ditanya kawasan yang bakal ditandingi, Wan Azizah menyatakan, ia bergantung kepada keputusan parti.

“Di mana saya bertanding? Tentulah di kawasan saya mengundi,” jelasnya.

Ditanya lagi sama ada beliau akan memegang jawatan Exco jika memenangi kerusi tersebut, Wan Azizah berkata, gerak kerja bagi mencapai kemenangan perlu diselesaikan terlebih dahulu sebelum memikirkan tentang jawatan.

“Kena menang dulu. Kemudian, kita akan fikirkan mana-mana (jawatan) yang sesuai,” jelas Wan Azizah.