klpost

Kertas siasatan mangsa dera diserah ke DPP

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

SHAH ALAM  –  Kertas siasatan kes dera kanak-kanak lelaki berumur tiga tahun oleh bapa tirinya yang tersebar di laman sosial Facebook baru-baru, sudah siap dan akan dihantar ke Pejabat Timbalan Pendakawa Raya (DPP), Isnin ini.

Timbalan Ketua Polis Daerah Klang, Superintendan Jani Ahmad berkata, kertas siasatan itu akan diserahkan bagi mendapatkan nasihat dan keputusan daripada timbalan pendakwa raya bagi menentukan tindakan susulan.

Beliau berkata demikian kepada Bernama hari ini ketika diminta mengulas perkembangan kes berkenaan selepas bapa tiri mangsa berusia 32 tahun ditahan di rumahnya di Taman Mas, Kapar, Klang.

Jani berkata mangsa didera itu kini dirawat di Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR), Klang, di bawah seliaan Jabatan Kebajikan Masyarakat.

Kes penderaan itu menjadi perbualan hangat apabila klip video lapan minit dan 33 saat itu yang merakamkan tindakan lelaki itu menampar, membaling serta menyepak kanak-kanak berkenaan yang menangis teresak-esak dimuatkan ke laman Facebook sejak Selasa lepas.

Semalam, Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor, Asisten Komisioner Rusdi Md Isa berkata polis telah merekod kenyataan empat individu, iaitu ibu tiri dan ibu kandung mangsa, jiran serta doktor bagi membantu siasatan terbabit.  –  BERNAMA