klpost

Bomoh jadi ‘suami’ – perkosa wanita

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

 

MIRI: Malang bagi seorang wanita apabila niatnya menemui bomoh dengan harapan masalah rumah tangga dialami sejak beberapa bulan lalu berjaya dipulihkan bertukar mimpi ngeri apabila mendakwa dirogol lelaki terbabit, April lalu.

Kejadian berlaku apabila mangsa berusia 30-an itu yang mengalami masalah rumah tangga, bertemu bomoh terbabit di sebuah perkampungan tidak jauh dari bandar raya ini dengan ditemani seorang rakan.

Difahamkan, episod hitam bermula apabila suspek berusia 50-an menjalankan upacara dengan mengarahkan mangsa mandi bunga terlebih dulu bagi membuang ‘sial’ dalam tubuh wanita itu sebelum membawanya ke bilik untuk rawatan seterusnya.

Menurut sumber, ketika di dalam bilik, bomoh terbabit menyuruh mangsa membayangkan dia sebagai ‘suaminya’ sebelum mengarahkan wanita terbabit memegang kemaluannya.

Kata sumber itu, mangsa tidak menyedari niat jahat bomoh terbabit kerana menganggap ia sebahagian rawatan yang perlu dilalui.

“Mangsa dikatakan menuruti semua arahan bomoh berkenaan sebelum lelaki itu merogolnya. Rakannya yang menunggu di luar tidak mengetahui kejadian menimpa mangsa ketika itu.

“Selepas kejadian itu, mangsa tidak memaklumkan kepada sesiapapun, namun dia mula curiga terhadap ‘kemujaraban’ penangan bomoh terbabit sebelum memutuskan untuk membuat laporan polis,” katanya.

Sementara itu, jurucakap polis ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu dan berkata, mangsa hanya membuat laporan. – HM