klpost

” Ahli DAP sendiri akan jatuhkan Guan Eng – chauvanis ultrakiasu rasis”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Kita semua tahu skandal Taman Manggis begitu menghantui Lim Guan Eng,beberapa bukti didedahkan oleh pemuda BN dan blog Pisau bakal mengugat sokongan rakyat kepada regim DAP Pulau Pinang.

Sebelum itu Dr Shaik Hussin beberapa kali mencabar satu dialog diadakan dihadapan pihak media agar seluruh rakyat Pulau Pinang tahu mengenai skandal tanah Taman Manggis.Melihat PRU13 semakin hampir Guan Eng mengambil tindakan agar satu saman dikeluarkan agar Shaik Hussin dihalang daripada bercakap dan mendedahkan skandal Taman Manggis kepada rakyat.

Jika difikirkan kenapa ketua pemuda Umno PP begitu berani hingga menanti kedatangan Guan Eng dihadapan mahkamah untuk menerima saman. Jika Guan Eng tidak melakukan apa apa kesalahan kenapa beliau cukup takut ? Adakah beliau mengharapkan skandal Taman Manggis disenyapkan hingga berakhir PRU13?

Seperti biasa dengan angkuh dan rasis Guan Eng mengarahkan peguamnya menyaman Ketua Pemuda Umno Dr Shaik Hussin. Apa yang menariknya Ketua Pemuda Umno menyambut baik saman yang dibuat oleh Guan Eng kerana bukti dan fakta bakal didedahkan lebih banyak lagi dimahkamah.

Pisau perhatikan kenapa Guan Eng hanya menyaman Ketua Pemuda Umno seorang? Kenapa tidak menyaman barisan pemimpin pemuda BN ? Kenapa Guan Eng tidak menyaman Joceline wartawan TheStar ? Ini satu lagi bukti Guan Eng seorang chauvanis ultrakiasu rasis.

Kenapa tidak saman H’ng,Oh Tong Keong dan Andrew Rajah?

Skandal Taman Manggis bakal menamatkan karier politik Guan Eng; saksi cukup ramai.

Tahukah anda pada 21 Oktober 2008 Guan Eng mengarahkan tanah Taman Manggis dijual dan pada hari dan tarikh yang sama Banglow Jalan Pinhorn dibeli dan diubah suai dan disewakan kepada Guan Eng dengan kos 2.5juta.

Kenapa pemilik rumah tersebut sanggup mengubah suai rumah hingga mencecah 3.7 juta semata mata untuk mendapatkan sewa sebulan RM5ribu?

Banyak lagi akan didedahkan,kaitan Cik P,dokumen ,gambar bakal menghangatkan mahkamah nanti.

Jangan lupa skandal dan penyelewengan tanah Bayan Mutiara yang Guan Eng sendiri akui dijual dibawah harga pasaran. Kerugian kerajaan negeri 10billion.

Projek sPICE yang membabitkan kerugian kerajaan negeri hampir 1billion: kerana tahu akan penyelewengan skandal tersebut ketua cabang PKR terus meletak jawatan.  – Pisau